Beställ ditt prov här

Låt det regna, snöa eller låt solen skina. Kvalitet som tål våra fyra årstider.

Ett hus ska hålla i mer än en generation. Därför behåller våra produkter sitt utseende och sin styrka under många år framöver. Vår hemlighet för evig ungdom? Den unika produktsammansättningen för våra Hardie® fibercementprodukter skapar en robust, slitstark och hållbar produkt med hög stabilitet och teknisk prestanda.

Våra fibercementprodukter har utmärkta egenskaper som endast kräver minimalt underhåll, vilket har gjort dem till fasadvalet att föredra bland hantverkare, arkitekter och husägare. ​Tack vare de robusta materialegenskaperna är Hardie® fibercementprodukter tunnare och lättare än alternativa byggmaterial, men samtidigt betydligt starkare. Detta gör att monteringen går snabbt och enkelt och på byggarbetsplatsen går det sönder mindre material under hantering. Byggprojekten kan slutföras snabbare och med färre komplikationer.

Känn dig trygg med valet av våra produkter i fibercement. De skyddar mot eld, är vattenresistenta och ruttnar eller spricker inte. 

Stark prestanda - även på lång sikt   

Vår ledande produktionsteknik och innovation ligger generationer före andra fibercementprodukter på marknaden. James Hardie fibercement skyddar mot eld, fukt och mögel och motstår väder och vind. Våra produkter är designade för det nordiska klimatet och tål stora skillnader i temperaturer och väder - vilket resulterar i en produkt som håller i många år framöver. 
 

Ingen rörelse som orsakar sprickor

Våra fibercementprodukter rör sig inte och därmed sväller eller spricker de inte såsom trä eller vissa vinyltyper kan göra. Våra produkter har upp till tre gånger mer dimensionell styrka än en träfasad. Med sina enastående fuktbeständiga egenskaper håller våra produkter under lång tid även om de utsätts för fukt och våta förhållanden. 

Montera snabbt och säkert 

Lita på de unika egenskaperna i vår fibercement för att slutföra ditt fasadbygge perfekt. Våra produkter är mycket flexibla och stabila och går därför inte sönder lätt. De utsöndrar också mindre damm jämfört med vissa konkurrerande produkter som innehåller flygaska från cementproduktionen. Perfekta snitt med våra specialutvecklade verktyg leder också till perfekt passform - varje gång. 
 

Minimalt underhåll

Våra fibercementprodukter är inte bara slitstarka, utan är också nästintill underhållsfria. Vår Colourplus™-teknik ”bakar” färgen på fasadskivans yta i flera lager, vilket innebär att vår fasadbeklädnad Hardie® Plank och Hardie® Panel samt våra Hardie® Trim täcklister inte kräver ommålning efter montering och kan enkelt rengöras med tvål och vatten vid behov. 

 

Hållbara produkter

Våra fibercement produkter är tillverkade av bland annat cellulosafiber från FSC-odlade barrträd. Vi tillsätter endast cement, sand, vatten och en liten mängd tekniska tillsatser för att förbättra prestandan. Våra produkter är hållbara, slitstarka och kräver minimalt underhåll och är därmed energieffektiva. I tillverkningsprocessen använder vi återvunnet material för att skapa nya produkter. Våra produkter innehåller naturliga ingredienser och avger mindre damm vid kapning och bidrar därmed till en mer hälsosam arbetsmiljö. 

Varför fibercement?

  • Robust & stabil
  • Lång livslängd 
  • Krymper inte
  • Enkel montering
  • Kräver minimalt underhåll
  • Hållbara produkter
Lär dig mer om fördelarna med fibercement i den här videon

Fördelar med fibercement

Vi tror på vad vi säljer

Använd Hardie® fibercementprodukter med trygghet, och vetskapen att du väljer en slitstark och testad produkt. Våra produkter har en lång livslängd och levereras med en 15 års garanti. Vi har levererat fasadprodukter till de nordiska länderna i över 13 år och har sålt mer än 3,7 miljoner m² Hardie® Plank och Hardie® Panel fasadbeklädnad.

 

Om du behöver support kontakta gärna våra experter.

Hardie® fibercement – hur tillverkas det?

Våra förstärkta fibercementprodukter innehåller naturliga råvaror:

  • Cellulosa fiber från FSC-planterade Radiata barrträd
  • Portlandcement
  • Sand
  • Vatten


Och en liten mängd tekniska tillsatser för att ge våra produkter de utmärkta långvariga egenskaper de har. 


Se hela processen hur vi gör våra produkter i den här videon. 

James Hardie tjänster

×