Beställ ditt prov här

Hardie® Plank: Varför bygga ett nytt hus om det ändå måste målas om vart 6-7 år?

Hardie® Plank: Varför bygga ett nytt hus om det ändå måste målas om vart 6-7 år?

2021-03-09

Detta var tanken familjen Eliasson hade när de ville bygga ett nytt hus på den högt belägna tomten utanför Uddevalla.

 

"Vi hade länge hållit ett öga på ett hus som låg på tomten och visste att vi måste lägga ett bud på det om det skulle säljas. Vi hade redan en tydlig plan för vad vi ville göra" säger Kjell Eliasson.

"Det nya huset skulle vara 99% underhållsfritt med fönsterlister i aluminium, terrass i kompositmaterial och fasaden i fabriksmålade ytterpanel med trästruktur tillverkade av fibercement från James Hardie. För oss var en träfasad helt otänkbar på grund av det omfattande underhållskravet."


Det råder ingen tvekan om att försäljningen av underhållsfria fasader kommer att öka i framtiden som ett alternativ till träfasader, som oftast kräver stort underhållsarbete. Faktum är att beräkningar visar att trä i genomsnitt måste målas om vart sjätte år och då går både ekonomi och fritid till spillo, till skillnad mot fabriksmålade Hardie® Plank fasadbrädor tillverkade i miljövänlig fibercement som endast kräver minimalt underhåll.


Skillnaden mellan en på plats målad fasadyta och Hardie® Plank fasadbrädor med fabriksmålad yta är tåligheten. Under 35 år av produktutveckling har James Hardie utvecklat en yta med ColourPlus™-teknik, där färgen "bakas" på slutprodukten och gör ytan och färgen mycket tålig och slitstark. Därför kan James Hardie erbjuda en 15 års garanti på sina fasadprodukter Hardie® Plank fasadbrädor och Hardie® Panel fasadskivor


"Vi gör nu det sista på projektet, en kombinerad kontors- och garagebyggnad, också med Hardie® Plank fasadbrädor. James Hardies personal har följt projektet från början till slut och gett goda råd under vägen. Jag har faktiskt också varit aktivt engagerad i att marknadsföra Hardie® Plank fasadbrädor i området där vi bor och till hantverkarna i mitt nätverk. Det förvånar mig lite att arkitekterna inte har upptäckt den här produkten ännu!" avslutar en nöjd Kjell Eliasson.


Projektet i korthet

  • Namn: Villa Uddevalla
  • Plats: Uddevalla, Sverige
  • Hustyp: Villa, gästhus och kombinerad kontors- och garagebyggnad
  • Produkt: Hardie® Plank fasadbrädor 
  • Byggår: 2015
  • Kund: Familjen Eliasson

 
 


 
×