Beställ ditt prov här

Hardie® Panel: den perfekta väderbeständiga lösningen för fasadprojektet i Clarach Bay

Hardie® Panel: den perfekta väderbeständiga lösningen för fasadprojektet i Clarach Bay

2023-11-02
James Hardie presenterades nyligen med ett nytt projekt, en fantastisk fritidsanläggning i hjärtat av Clarach Bay, Storbrittanien. I samarbete med Nick Carroll Architects kunde vi erbjuda en unik Hardie® Panel lösning för projektet. Ursprungligen specificerades en konkurrerande produkt till nästan tre gånger så hög kostnad som Hardie® Panel fasadskivor, men kunden valde att använda James Hardie produkter istället, tack vare en prisvärd fasadprodukt, brandklass A2 och en slitstark fasadlösning. Hardie® Panel fasadskivor skyddar effektivt mot de element som är unika för kustområden, såsom vind, fukt och salt luft.
I specifikationen för fasaddesignen användes färger som matchade stenarna på stranden som inspiration. Tre Custom RAL färger valdes ut som bäst matchade de stenar som förekommer längs Clarach Bay, England, och cirka sex alternativa färgkombinationer presenterades för kunden som de hade en stor valmöjlighet. Kunden uppskattade produktens desingflexibilieteten och mångsidigheten av Hardie® Panel. Sett från stranden smälter fasadfärgerna in med stenar och klippor - vilket gör att det nästan ser ut som att byggnaden har höjts upp ur Clarach Bay.

På grund av byggnadens läge måste fasadbeklädnaden klara av stormvindar. En infästningsdetalj specificerades som tillät varje fasadskiva att böjas under extrema förhållanden istället för att skruvas fast på varje sida som vid normal montering. Fästena krävde 44 mikron skruvar i rostfritt stål för att motstå den salta luften och fasadskivorna kapades till fjärdedelar för att möjliggöra mer hanterbara lyft och montering på plats. Vid montering vändes fasadskivorna 45 grader för att skapa en dynamisk bild - designflexibiliteten av Hardie® fasadbeklädnaden har möjliggjort den vackra finishen på byggnaden.

Nick från Nick Carroll Architects uttryckte sin glädje över att arbeta med James Hardie teamet i detta projekt och sa: "Detta projekt hade sina unika utmaningar och med stöd från tillverkaren kunde vi utveckla en lösning som tål salt, hav och luft över tid. Vi ser verkligen fram emot att arbeta med James Hardie framöver". 

Om du behöver hjälp med ett projekt eller funderar på att använda våra produkter kan du kontakta oss idag
Detta projekt hade sina unika utmaningar och med stöd från tillverkaren kunde vi utveckla en lösning som tål salt, hav och luft över tid. Vi ser verkligen fram emot att arbeta med James Hardie framöver.
Nick Carroll Architects
×