Beställ ditt prov här

Hardie® Plank: Hemmet vid flodbädden

Hardie® Plank: Hemmet vid flodbädden

2021-02-20

 

När Bill och Angie flyttade till Thorpe i Storbritannien år 2002 bestod deras hus av en 30 meter lång byggnad bestående av tre stora skjul. Tio år senare, och med sin pension i sikte, visste de att det var drömläge för att renovera deras hem. Men att renovera den befintliga byggnaden skulle visa sig vara utmanande. Efter att ha övervägt olika alternativ bestämde de sig för att riva den gamla byggnaden och istället bygga ett nytt hus på den befintliga tomten.

De valde husmodellen ”Dartmoor" från det brittiska företaget Potton, som säljer husmodeller för självbygge i Storbritannien. Bill förklarar ”Vi ville att vårt hem skulle ha ett modernt utseende med liggande fasadpanel. Vi tittade på många olika alternativ av fasadbeklädnad, inklusive Hardie® Plank fasadbrädor och för oss var det ett lätt beslut; snabb och enkel att montera, kostnadseffektiv och vacker.”


Varför Hardie® Plank fasadbrädor i fibercement istället för en träfasad? "Det fanns flera anledningar till att vi inte valde naturligt trä" fortsätter Bill."Det första var priset, men främst baserade vi vårt beslut på framtida underhåll". 

"Vi börjar bli äldre och om fem år vill jag inte måla om träfasaden eller betala andra för att göra det åt mig. Med Hardie® Plank fasadbrädor kan vi vara lugna med att fasaden håller så länge vi bor här, utan att behöva göra något underhållsarbete."


Bill bestämde sig också för att montera fasaden själv med hjälp av vänner, och med råd och utbildning från James Hardie. ”En av de viktigaste aspekterna av att bygga sitt eget hem är ett nära samarbete med sin leverantör. Därför var det bra att vi hade någon att kontakta, någon som gav oss råd och stöd. James Hardie svarade på alla våra frågor, vilket var lugnande. Vi har inte sett denna nivå av stöd från någon annan leverantör."
Reaktionerna på deras nya hem har varit mycket positiva, men folk tror inte på Bill när han säger att fasadbeklädnaden är tillverkad av fibercement. "Personer blir förvånade när vi berättar det för dem", säger Bill. ”Det ser ut och känns som vanligt trä. Bara utan allt besvär med dyrt underhåll."


"Jag skulle utan tvekan rekommendera Hardie® Plank fasadbrädor. Fasaden får mycket uppmärksamhet och första intrycket räknas; de reaktioner vi har fått har alla varit "Wow", vilket är precis vad vi hoppades på. Det är det perfekta valet för oss". 

×