Beställ ditt prov här

Frukost och fasader i fokus när James Hardie lanseras på Beijer i Halmstad

Frukost och fasader i fokus när James Hardie lanseras på Beijer i Halmstad

2021-04-27

Den 16 april var en speciell dag för Halmstad – i alla fall på Beijer Byggmaterial. Då lanserade nämligen James Hardie, tillverkare av fasadbrädor i fibercement, sina produkter på Beijers byggvaruhandel i Halmstad. Tillsammans kunde Beijer och James Hardie hålla ett event för byggproffs och byggintresserade i området – med tävlingar, mat och information om fasader i fibercement.  

Det var efter en lång och detaljrik marknadsundersökning som James Hardie kunde se en stor efterfrågan på slitstarka fasader med minimalt underhåll på olika håll i landet. Halmstad visade sig vara en av de stora platsmässiga vinnarna, och den 16 april slog Beijer Byggmaterial upp sina dörrar för att visa upp sin nya leverantörs smarta lösningar.


Under fredagen bjöds det på frukost och härligt humör. Dessutom kunde besökarna få chansen att prata med representanter och säljare från James Hardie, och se fördelarna med fasader av fibercement på nära håll.


Fredrik Norryd, filialchef på Beijer Byggmaterial i Halmstad, berättar:
 

- Vi måste hela tiden hitta nya sätt att erbjuda mervärde till våra kunder och introducera nya saker till Halmstads byggproffs och byggintresserade. Jämför man traditionellt virke med fasadbrädorna i fibercement så är kostnaden ungefär densamma, och det är lika lätt att spika upp båda. Men den stora skillnaden är att fibercementen endast kräver minimalt underhåll. Du behöver inte måla det regelbundet så som du måste med virke då den kommer färdigmålad från fabrik, och på det sättet kan du spara både tid och pengar.

 

Vänder sig till privatpersoner och Halmstads hantverkare

Efter lanseringen ligger fokus på att öka medvetenheten omkring produkterna och hitta intressenter runtomkring Halmstad. Stefan Olofsson, säljansvarig hos James Hardie Sweden, berättar:


- Vi har anställt en representant som enbart kommer att röra sig här i Halmstadsområdet. Han kommer att åka ut och besöka både hantverkare och privatpersoner på orten, ibland själv och ibland tillsammans med Beijer, och på så sätt introducera produkten direkt på byggarbetsplatsen.


Efter den lyckade lanseringen i Halmstad kommer James Hardie även att lansera sina produkter i två butiker, K-Bygg i Norrköping och Bygg-Ole i Nacka. Stefan Olofsson avslutar:


- Nu börjar vi med tre områden där vi ser att behovet och efterfrågan är hög. Men målsättningen är att göra våra fasadprodukter tillgängliga till hantverkare och privatpersoner i hela landet. 


Beijer Byggmaterial i Halmstad är nu i full gång med att visa upp fördelarna med fibercement, och för alla som gärna vill slippa bekymmer med mycket fasadunderhåll är deras butik på Kundvägen 10 väl värt ett besök.

×